SDRUŽENÍ HASIČŮ ČECH, MORAVY A SLEZSKA - Jihomoravský kraj - Okres Blansko
 
Východočeská stovka v Kvasinách

Východočeská stovka v Kvasinách

V sobotu 12. května jsme ve složení Jirka Plíhal, Aneta Tichá a Leona Vašíčková vyrazili na další závod Východočeských stovek do Kvasin. Pro doplnění jsme přibrali ještě Ivču z Ostrova u Macochy a vydali se na přibližně dvouhodinovou cestu.

V Kvasinách se závodí ve čtyřech drahách na antukovém povrchu, čehož jsme se zpočátku trochu báli, ale trať byla dobře připravená a v celém areálu vládla příjemná přátelská atmosféra. Na dráze se jako první ukázaly kategorie dorostu, kde jsme žádné zastoupení neměli. Vzhledem k malému počtu závodníku bylo rychle odběháno, a tak za chvíli přišla řada i na nás. Dvě dráhy patřily mužské kategorii a ve zbylých dvou závodily ženy. Prvních osm závodníků z každé kategorie dále postupovalo do vyřazovacích kol. Z naší skupiny se prvně ukázal Jirka a Leona, kteří spolu běželi ve stejném rozběhu. Oběma závodníkům se vydařil lépe až druhý pokus, kdy Lea doběhla v čase 19:60 a Jirka 19:75 a oba si zajistili účast ve vyřazováku. S časem 20:21 z prvního pokusu se rovněž probojovala do pavouku Anet, které se ve druhém kolem čas již zlepšit nepovedlo. Ivča z Ostrova bohužel skončila těsně za postupující osmičkou závodnic.

Hned v prvním vyřazovacím kole vypadla jak Anet tak i Leona a dále postupoval jen Jirka. Bohužel štěstí nakonec nepřálo ani jemu a v celkovém pořadí se umístil na bramborové pozici.

Z Kvasin jsme odjížděli s dobrou náladou a s docela pěkným nášupem bodů do hodnocení letošního ročníku Východočeských stovek. Další závody nás čekají 26. května v Ostravě, kde se koná druhé kolo Českého poháru a 27. května v Náchodě, na čtvrtém závodu Východočeských stovek.

(Leona Vašíčková)

FOTOGALERIE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Secured By miniOrange