SDRUŽENÍ HASIČŮ ČECH, MORAVY A SLEZSKA - Jihomoravský kraj - Okres Blansko
 
Podzimní závod mladých hasičů

Podzimní závod mladých hasičů

Letošní rok soutěžím moc nepřeje.. O to víc jsme se s dětmi těšili na podzimní závod mladých hasičů, tzv. „okrskový braňák“, který se tento rok uskutečnil v sousední obci Žďár, a to 19. září.

Na braňák do Ždáru, se z našeho sboru vypravili zástupci z kategorie přípravky, starších žáků a dorostu. Soutěžilo se ve dvou disciplínách, a to ve štafetě požárních dvojic a v závodu požárnické všestrannosti. V kategorii přípravky se soutěže zúčastnili pouze dvě hlídky dětí z našeho sboru a o první místo jsme se tedy nemuseli obávat :). Ačkoli děti neměly žádného soupeře z okolních sborů, je dobré je do závodů zapojit co nejdříve, abychom je připravili do žákovských kategorií a naučili je toho co nejvíce.

Starší žáci, v narychlo složené sestavě, nás mile překvapili, když v závodu požárnické všestrannosti obsadili třetí místo, ve štafetě požárních dvojic místo čtvrté a v celkovém hodnocení potom skončili na bronzové příčce. Z dalších šesti zúčastněných sborů je dokázali porazit pouze starší žáci z Němčic a Vavřince. Slabinou pro nás bylo stanoviště střelby ze vzduchovky, kde děti nasbírali trestné body. Alespoň ale víme, na co se do dalších startů zaměřit 🙂

Zástupkyně v kategorii dorostenek byly také úspěšné. V mladších dorostenkách závodu kralovala Lucka Martinková, která nejlepší běžecký čas podpořila také bezchybným zvládnutím všech stanovišť a první místo měla jasné. Bohužel, naší druhé běžkyni, Gabči Vintrové, se na stanovištích moc nedařilo a umístila se na bramborové pozici.

V kategorii středních dorostenek se mezi sebou utkaly pouze dvě závodnice – obě z našeho sboru. Lépe se dařilo Alžbětě Horníkové, která zaváhala pouze u jednoho výstřelu ze vzduchovky. Pro druhé místo si doběhla Nela Toufarová.

Zástupce v chlapecké části jsme měli pouze v kategorii starších dorostenců, kde se mezi sebou o první a druhé místo předháněl Jirka Stehlík s Jondem Horníkem. I přesto, že měl Jonda méně trestných bodů, zvítězil díky běžeckému času Jirka.

Na další závody si budeme muset počkat až do dalšího roku, podzimní kolo hry Plamen bylo totiž kvůli současné situaci zrušeno.

Dětem přejeme spoustu odhodlání a chuť do dalších tréninků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Secured By miniOrange