SDRUŽENÍ HASIČŮ ČECH, MORAVY A SLEZSKA - Jihomoravský kraj - Okres Blansko
 
Okresní kolo v požárním sportu

Okresní kolo v požárním sportu

Družstvo můžu se 13. května zúčastnilo okresního kola v požárním sportu, které se konalo v Blansku.

Z okrskového kola sice postoupil sousední Žďár, zúčastnit se ale nechtěli a tak přenechali účast našim mužům. Okrsek Sloup neměl již několik let na okresním kole zastoupení, proto jsme všichni rádi, že naši kluci příležitost využili. Okresního kola se zúčastnilo šest sborů a soutěžilo se ve třech disciplínách: běh na 100 m s překážkami, štafeta 4×100 m s překážkami a požárním útok.

Kategorie mužů začínala disciplínou požární útok, která probíhá ve dvou pokusech. Našim mužům se počítal čas z prvního pokusu, protože při tom druhém kvůli technickému problému nedokončili. Útok byl rozběhlý velice slušně, bohužel po prostřiku na pravém terči stačil až na 6. místo.

Po požárních útocích přišla řada na disciplínu 100 m s překážkami. Zde se do výsledků počítají čtyři nejrychlější časy, přičemž může běžet až šest závodníku z jednoho družstva. Nejlepšího času pro náš tým dosáhl Patrik Ševčík, vypůjčený z SDH Senetářov, jehož čas 18,09 s stačil na 4. místo z 54 závodníků. Dále se počítal čas Patrika Němce (19,19 s), Jiřího Plíhala (20,21 s) a Michala Holka (21,02 s). V součtu to znamenalo krásné 2. místo z disciplíny.

Na závěr se bežela štafeta 4×100 m s překážkami, která pro naše družstvo přinesla opět medailové umístění, tentokrát 3. místo.

Po sečtení všech výsledků si naši muži domů odvezli pohár za 3. místo a to je moc pěkný výsledek. Děkujeme za reprezentaci.

Foto: Ladislav Kantor (OSH Blansko) a členové SDH Petrovice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Secured By miniOrange