SDRUŽENÍ HASIČŮ ČECH, MORAVY A SLEZSKA - Jihomoravský kraj - Okres Blansko
 
I. kolo požárního sportu v Petrovicích

I. kolo požárního sportu v Petrovicích

p1470839V sobotu 21. května se na místním letišti konalo, jako již každoročně, první postupové kolo v disciplínách požárního sportu dospělých. Okrsek se po několika letech vrátil k modelu, kdy se okrskového kola účastní pouze družstva žen a mužů nikoliv mládeže. Nutno říci, že soutěži oproti jiných ročníkům přálo nezvykle pěkné počasí, a tak i výkony tomu odpovídaly. Naše družstva věnovala přípravě spoustu času, což se projevilo i ve výsledcích a dosažených časech. S pomocí žen z družstva Sportovního klubu Petrovice jsme v soutěži obsadili všechny kategorie.

Po nástupu, který proběhl v osm hodin se na startovní čáru postavilo nejdříve družstvo našich žen. Kvůli chybě na materiálu svůj pokus bohužel nedokončily, a tak obsadily až čtvrtou příčku.
Následoval pokus mužů do 35 let na štafetě 4x100m, kde jsme obhajovali prvenství z loňského roku. I přes bezchybný výkon našich kluků s časem 67,28s nám o necelou sekundu uteklo první místo, které jsme takto přenechali Žďáru. Netrvalo dlouho a svou přípravu zahájili muži nad 35 let, kteří stejně jako ženy plnili pouze požární útok. Na chlapech bylo vidět odhodlání a maximální využití zkušeností z dřívějších let a tréninků, a tak nakonec s časem 28,20s kategorii veteránů s přehledem ovládli a odnášeli si první místo. Jako mladší muži do 35 let jsme věděli, že tento čas je
třeba překonat a tak snad kvůli přemotivování jsme sice s bezchybným útokem skončili s časem 28,61s o kousek za našimi veterány a ve své kategorii obsadili 6. místo. V celkovém hodnocení se pak mladí muži umístili na bramborovém 4. místě, kvůli horšímu času na požárním útoku oproti družstvu z Němčic.

Díky všem těmto dosaženým výsledkům se náš sbor umístil v celkovém součtu na prvním místě v okrsku Sloup a poděkování tak patří všem závodníkům, kteří běželi v našich barvách. A také uznání pro naše veterány, kteří se letos předvedli ve vší parádě 🙂

Fotogalerie – ZDE!

Videogalerie – ZDE!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Secured By miniOrange